Sievietēm28.09.2024Silti un sātīgi - rudens receptes ar sēnēm, āboliem, bumbieriem. Stāsta restorāna "Ferma" šefpavārs Nils Ģēvele
Māja un dārzs11.09.2024Japāņu virtuves brīnumu miso zupu var gatavot arī ar sēnēm. Skaidro recepšu autore Iveta Galēja
Māja un dārzs05.09.2024Jāpamēģina katram gardēdim - mikoloģe nosauc, kuras Latvijā augošas sēnes var ēst svaigas
Māja un dārzs25.08.2024Makaronu sacepums ar sēnēm - recepte tiem, kuri grib ierādīt bērniem sēņu ēdienus
Māja un dārzs19.08.2024Vai kultivētās sēnes ir tikpat labas kā mežā salasītās? Vērtē uztura speciāliste1
Māja un dārzs13.08.2024Kādos mežos ir īstās sēņu vietas - un vai apšubekas tiešām aug tikai pie apsēm?
Māja un dārzs06.08.2024Fotoreportāža: meža labumu Rīgas Centrāltirgū vēl maz. Cik maksā pirmās apšubekas un baravikas?15
Māja un dārzs02.08.2024"Tas var būt mērens sēņu lietutiņš" - laika vērotājs Vilis Bukšs prognozē, kādi būs laikapstākļi augustā
Par veselību06.10.2022Indīgas var būt pat ēdamās sēnes. Kas jāzina, lai sēņu ēšana nebeidzas ar sabojātām aknām
Māja un dārzs18.10.2020"Ēdiet šitaki, un būsiet veseli!" Imants no Alojas jau gandrīz 25 gadus audzē šitaki sēnes1
Māja un dārzs06.09.2018Dabas muzeja mikoloģes Initas Dānieles padoms sēņotājiem: vispirms izpēti, kurās vietās ir bijis lietus
Par veselību27.08.2016Aug pieprasījums pēc Latvijā audzētām šitaki sēnēm - tās lietojot pat vēža ārstēšanā