Marinētas austersēnes - gatavas ēšanai jau pēc divām dienām
foto: Shutterstock
Sēnes būs gatavas ēšanai jau pēc 2 diennaktīm, tumsā un vēsumā vari glabāt gadu. Atvērtu burciņu turi ledusskapī!
Garšīgi

Marinētas austersēnes - gatavas ēšanai jau pēc divām dienām

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Pirms pasniegšanas marinētās austersēnes pārslaki ar labu olīveļļu – būs gardāk!

2  ½ l burciņas
45 minūtes pagatavošanai + 48 stundas marinēšanai

½ kg austersēņu
600 ml rīsu etiķa
1 mazs sīpols, sašķēlēts
2 ķiploka daiviņas, sašķēlētas
1 ēdk. sāls + 1 šķipsna vārīšanai
1 ēdk. cukura
¼ tējk. melno piparu
2 lauru lapas

  1. Austersēnes nomazgā un rupji sakapā. Liec kastrolī, pielej ūdeni, pievieno krietnu šķipsnu sāls, uzvāri un uz vidējas uguns vāri 8 – 10 minūtes, līdz sēnes ir mīkstas. Nokās, ļauj, lai notekas.
  2. Citā kastrolī lej etiķi, pievieno sāli, cukuru, sīpolu, lauru lapas un piparus. Ļauj, lai uzvirst. Liec sēnes marinādē un visu vāri 5 minūtes.
  3. Sterilās burciņās liec pa lauru lapai un pa ķiploka daiviņai. Liec sēnes un sīpolus burciņās, pārlej ar marinādi. Ar koka iesmiņu izmaisi, lai nebūtu gaisa burbulīšu.
  4.  Uzliec burkām vāciņus, taču nenoslēdz. Liec burciņas karstā ūdenī vai cepeškrāsnī sterilizēt uz 15 minūtēm. Izņem no karstā ūdens trauka vai cepeškrāsns, novieto uz tīra virtuves dvieļa, un ļauj, lai atdziest. Tad vāciņus kārtīgi noslēdz.
  5. Gatavas ēšanai jau pēc 2 diennaktīm, tumsā un vēsumā vari glabāt gadu. Atvērtu burciņu turi ledusskapī!

Vairāk sēņu konservēšanas receptes lasi žurnāla "100 Labi Padomi" speciālizdevumā "Marinēšana". Te atradīsi arī citas receptes un noderīgus padomus. Pērc žurnālu labākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā vai digitāli zurnali.lv