Sēņu cienītāju vakariņām - kartupeļu sacepums ar sēnēm un vistu
Oriģinālajā receptē šeit ir gailenes, taču to vietā var ņemt arī baravikas vai šampinjonus. Lai labi garšo!
4 personām
1 stunda
• 500 g vistas filejas
• 300 g lielu gaileņu
• 150 g rīvēta cietā siera
• 6 vārīti kartupeļi
• 1 liels sīpols
• 3–4 ēdk. eļļas
• sāls, malti pipari
Mērcei:
• 500 ml piena
• 2 ēdk. sviesta
• 2 ēdk. miltu
• sāls
1. Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus un pavisam viegli apgrauzdē. Lēnām maisot, lej klāt pienu un karsē, līdz sabiezē. Pieber sāli.
2. Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, ieber pannā sakarsētā eļļā un uz straujas uguns apcep. Izņem laukā.
3. Sīpolu sakapā, sēnes sagriez šķēlītēs, kartupeļus – arī šķēlītēs.
4. Pannā sakarsē vēl eļļu un apcep sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un arī apcep. Pievieno vistu un mērci un uzmanīgi samaisi.
5. Sacepumu veidnē kārto kartupeļus. Virsū liec vistas un sēņu mērci. Pārkaisi ar rīvētu sieru.
6. Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.