Garšīgi
2024. gada 21. augustā, 06:53
Sēņu karbonādes: recepte Adriana Kukuvasa gaumē
Kā no lielajām bērzlapēm pagatavot sēņu karbonādes, māca Adrians Kukuvass, grupas "Menuets" vokālists, komponists un mūzikas pedagogs.
Lai izceptu sēņu karbonādes, dari tā: lielām un plakanām bērzlapēm nogriez kātus (lai ir tikai galviņa). Ja ir laiks, 2 stundas vari mērcēt sālsūdenī, ja ne – vari izmantot garšvielas. Sataisi karbonādes mīklu (milti + ola). Ja sēnes nav mērcētas, pievieno garšvielas. Apviļā bērzlapi mīklā un cep uz vidējas liesmas, līdz gatava. Ja ir laiks vai arī ēdienu vajag siltu vēlākam laikam, vari pasutināt cepeškrāsnī 150 grādu karstumā. Nevajag pārsautēt un atstāt bez šķidruma, jo tad būs par sausu.