Sālītas rudmieses - recepte, ko pagatavot no sēņu ražas
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Sālītas rudmieses - recepte, ko pagatavot no sēņu ražas

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Kad sēnes iesālījušās, tās var pievienot zupām un mērcēm, gatavot salātus ar krējumu un sīpoliem.

• 1 kg rudmiešu

Sālījumam:
• 1 l ūdens
• 2 ēdk. sāls
• 1 ēdk. cukura
• 6 smaržīgie pipari
• 4 upeņu lapas
• 2 lauru lapas
• 1 mārrutka lapa
• 1 diļļu ziedu čemurs

1. Notīrītas sēnes ieber verdošā ūdenī un vāri aptuveni 5 minūtes, pēc tam ūdeni nolej un sēnes nomazgā aukstā ūdenī.

2. Uzvāri sālījumam paredzēto ūdeni, pievieno pārējos produktus un vēlreiz uzvāri.

3. Burkās kārto sēnes un pārlej ar sālījumu (kopā ar visām piedevām). Atdzesē un apsien ar kokvilnas drāniņu vai uzliec plastmasas vāciņus. Uzglabā ledusskapī.

Vairāk sēņu konservēšanas ideju lasi žurnāla "100 Labi Padomi" speciālizdevumā "Marinēšana". Te atradīsi arī citas receptes un noderīgus padomus. Pērc žurnālu labākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā vai digitāli zurnali.lv