Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dončičs neziņā par palīdzēšanu Slovēnijai, Ērvings pozitīvi raugās nākotnē
foto: Getty Images via AFP
Luka Dončičs jau pirms finālsērijas vēstīja, ka ceļgala savainojuma dēļ olimpiskais kvalifikācijas turnīrs viņam varētu iet secen.
Basketbols

Dončičs neziņā par palīdzēšanu Slovēnijai, Ērvings pozitīvi raugās nākotnē

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Zaudējums Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā devis dažādus secinājumus Dalasas “Mavericks” rindās. Līderis Luka Dončičs paškritiski vērtēja savu sniegumu un atzina nepieciešamību sakārtot veselību, bet pozitīvi nākotnē raudzījās galvenais treneris Džeisons Kids un pieredzējušais Kairijs Ērvings.

Dončičs neziņā par palīdzēšanu Slovēnijai, Ērvings...

Iespējams, ar pozitīvu skatu nākotnē var raudzīties Dalasas “Mavericks, lai arī komanda zaudēja NBA finālsērijā ar 1-4 Bostonas “Celtics”, tās progress pret iepriekšējo sezonu bijis vērā ņemams. 2022./2023. gadā klubs nemaz neiekļuva izslēgšanas mačos.

Savu vārdu kārtējā NBA vēstures grāmatā ierakstījis Luka Dončičs, kurš kļuvis par pirmo līgas spēlētāju ar labāko statistiku punktos (635), atlēkušajās bumbās (208), rezultatīvajās piespēlēs (178) un pārķertajās bumbās (41) izslēgšanas spēļu laikā. Pleijofos viņš iedzīvojās arī divos savainojumos, bet pēcspēles komentārā tiem lielu vērību pievērst nevēlējās. “Nav nekādas nozīmes, vai biju cietis un cik nozīmīgas bija manas traumas. Es biju laukumā. Centos spēlēt, taču nepadarīju savu darbu pienācīgā līmenī.”

“Viens otram teicām, ka cīnīsimies kopā nākamajā sezonā. Mums ir vienkārši jātic,” turpināja slovēnis, kurš vēl nav pieņēmis lēmumu, vai palīdzēs Slovēnijas basketbola izlasei 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, kas gaidāma jūlija ievadā. “Šobrīd nevēlos runāt par to, kas būs tālāk. Man jāpieņem pāris lēmumi un vispirms jāuzlabo veselība.’”

Savu komandas līderi slavēja Džeisons Kids, esot arī ambiciozs nākamajām sezonām. “25 gadu vecumā spēlēt finālā un spēlēt basketbolu tādā līmenī jau nozīmē stabilitāti. Kad tavā komandā ir viens no pasaulē labākajiem spēlētājiem, tad vienmēr ir jātiecas cīnīties par čempiontitulu.” Kidam šī kļuva par trešo sezonu”’Mavericks” galvenā trenera amatā un šo izslēgšanas spēļu laikā ar viņu līgums tika pagarināts uz vairākām sezonām.

“Šīs sezonas laikā atbildējām uz vairākiem jautājumiem, uz ko esam spējīgi,” teica Kairijs Ērvings, kura duets ar Luku Dončiču šīs sezonas garumā sāka dot taustāmus rezultātus. “Redzu iespēju uzbūvēt komandu, kam cīņa par titulu kļūtu regulāra parādība. Šķiet, ka šo sezonu izbaudīju visvairāk savas karjeras laikā, jo tā bija tāda kā atgriešanās sezona, kurā daudz iemācījos par komandu, komandas biedriem un šo organizāciju.”

Bostonas Celtics”, kas pārspēja Dalasu, izcīnīja savu 18. titulu kluba vēsturē un pirmo kopš 2008. gada. Savukārt par pirmo Baltijas un Latvijas basketbolistu, kas kļuvis par šīs spēcīgās līgas uzvarētāju, kļuvis latvietis Kristaps Porziņģis, kuram visdrīzāk šajā vasarā gan traumētajai potītei tiks veikta operācija. Formāli 2019. gadā Toronto “Raptors” čempiontituls skaitās arī lieuvietim Jonam Valančūnam, tomēr sezonas laikā viņš tika aizmainīts uz Ņūorleānas “Pelicans”.