foto: AFP/Scanpix
Mūsu sadarbība nebija perfekta: Porziņģis plašāk komentē laiku kopā ar Dončiču
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis.
Basketbols
2024. gada 6. jūnijs, 19:34

Mūsu sadarbība nebija perfekta: Porziņģis plašāk komentē laiku kopā ar Dončiču

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Jau naktī uz piektdienu sāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināls starp Bostonas "Celtics" un Dalasas "Mavericks" komandām. Atgriešanos pēc desmit spēļu izlaišanas piedzīvos Kristaps Porziņģis, kurš dienu pirms spēles žurnālistiem komentēja savu laiku Dalasā un sadarbību ar kluba seju Luku Dončiču.

Šonakt Kristaps Porziņģis kļūs par pirmo latvieti, kurš jebkad spēlējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā. 3:30 pēc Latvijas laika pretī stāsies viņa bijusī komanda Dalasas "Mavericks" ar bijušo komandas biedru, Luku Dončiču, priekšgalā.

Porziņģis nav spēlējis vairāk nekā mēnesi. Pirmās kārtas sērijā pret "Heat" viņš iedzīvojās ikra muskuļa savainojumā, kas liedza viņam doties laukumā nākamo sēriju laikā. Un tomēr – bez viņa veselības stāvokļa medijus visvairāk interesē viņa un Lukas Dončiča personīgās attiecības, jo abi no 2019. līdz 2022. gadam spēlēja "Mavericks" sastāvā.

Situāciju sliktāku centās padarīt bijušais "Mavericks" spēlētājs Čandlers Pārsons, publiski apgalvojot, ka Dončičam nav paticis spēlēt kopā ar Porziņģi un latvieti sagaida izsvilpšana Dalasā. Dienu pirms fināla Kristaps vairāk skaidroja savu laiku Dalasā, sakot, ka viņa duets ar Luku Dončiču vienkārši nenostrādāja iecerētajā veidā.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16

"Mums bija arī labi brīži," žurnālistiem teica Porziņģis. "Kopumā gan mūsu sadarbība nenostrādāja no abu puses. Tā nebija perfekta. Zinu, ka tajā laikā baumoja par problēmām ģērbtuvē, taču tā gan nebija. Vienkārši mums spēlēt kopā nebija labākais scenārijs. Tas nenostrādāja un tas arī viss. Par to nav nekādu aizvainojumu – noteikti ne no manas puses un domāju, ka arī ne no viņa. Man ir siltas jūtas pret Dalasu, komandas biedriem un visiem tur strādājošajiem," turpināja Latvijas basketbola superzvaigzne.

"Nezinu, kāpēc mūsu duets nenostrādāja," īpaši daudz secinājumos negribēja iegrimt slovēnis Dončičs. "Abi bijām ļoti jauni. Mēs centāmies, lai mūsu sadarbība strādātu, taču tā nenotika, tāpēc katrs devāmies tālāk." Kluba galvenais treneris Džeisons Kids, kurš Porziņģi trenēja īsu brīdi 2021./2022. gada laikā, vien paslavēja latvieti par viņa darba ētiku. "Basketbola biznesā maiņas ir viena no tā sastāvdaļām. Īsajā laikā, kurā viņu trenēju, to ļoti izbaudīju. Kristaps bija lielisks laukumā un ārpus tā – darīja visu, ko prasījām."

Iespējams, tieši Porziņģis būs viens no svarīgākajiem spēlētājiem Bostonas "Celtics" aizsardzībā, kuram nāksies ierobežot Dončiča punktu gūšanas prasmes. Tas īpaši attiecas uz viņa vēlmi punktus gūt no pustālās distances, caurgājieniem un pēc maiņām pie aizsegiem. Sēriju pret "Timberwolves" Dončičs pabeidza ar 32,4 punktiem vidēji spēlē un 8,2 piespēlēm.

"Viņš ir viens no labākajiem basketbolistiem šajā līgā un pasaulē," bijušo komandas biedru slavēja Porziņģis. "Apturēt viņu būs ļoti grūts izaicinājums. Uzreiz ienākot līgā, viņš prata radīt ietekmi. Man ir bijusi iespēja ar viņu spēlēt, kā arī viņu iepazīt. Varu teikt, ka viņš ir īpašs spēlētājs. Līdz ar to mums priekšā ir īpašs izaicinājums, jo būs jāspēlē pret ļoti meistarīgu basketbolistu."

Bostonas "Celtics", kas NBA spēlē no līgas pirmssākumiem 1946. gadā,  ir iespēja kļūt par komandu – tā cīnīsies par 18. titulu, bet šobrīd kopā ar Losandželosas "Lakers" iekrājuši pa 17 tituliem. Savukārt Dalasa, kas NBA pievienojās 1980. gadā, vienīgo reizi čempioniem kļuvusi 2010./2011. gada sezonā un piedalīsies tikai trešajā finālā kluba vēsturē. Toreiz komandas saspēles vadītājs bija pašreizējais galvenais treneris Džeisons Kids.