Kristaps Porziņģis, spītējot kājas traumai, palīdz "Celtics" kļūt par NBA čempioniem

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

gallery icon
38
Sporta zvaigznes
2024. gada 18. jūnijs, 12:44

FOTO, VIDEO: šampanieša šaltis, aliņš un cigāri. Kristaps Porziņģis iegriež ballīti čempionu ģērbtuvē

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu. Kā jau ierasts, pasaules labākie basketbolisti prot arī atzīmēt savus panākumus un šoreiz viens no pamanāmākajiem “Celtics” ģērbtuvē bija tieši Kristaps.

Kristaps Porziņģis allaž savās pārstāvētajās komandas bijis ļoti atvērts un atraktīvs, kas novērojams arī “Celtics” ģērbtuvē. Tieši latviešu basketbolists redzamajos video kadros ir naskākais komandas biedru un personāla aplaistīšanā ar šampanieti.

Bostonas “Celtics” ģērbtuvē, kā jau NBA ierasts pēc titulu izcīnīšanas, pludoja šampanietis, tika malkots alus un kūpināti cigāri. Savukārt, iespējams, pati lielākā ballīte notiks piektdien, kad gaidāma parāde Bostonas ielās, pa kurām visa komanda brauks cauri autobusā. Kā vēsta "Boston Globe" žurnālists Gerijs Vašbērns, komandas spēlētāji tuvākās pāris dienas atpūtīsies Maiami, Floridā.

Jauns.lv jau vēstīja, finālsērijas piektajā mačā "Celtics" savā laukumā ar 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām tiekot pie panākuma ar 4-1. Bostonas komandai tas ir pirmais čempiontituls kopš 2008. gada.

foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Kristaps Porziņģis laistās ar šampanieti "Celtics" ģērbtuvē.

Pēc divu spēļu izlaišanas reta savainojuma dēļ, Porziņģis piektajā mačā atgriezās laukumā un palīdzēja komandai ar pieciem punktiem spēlētās 16 minūtēs.

"Celtics" ar 18 čempiontituliem kļuvusi par NBA vistitulētāko vienību. Pirms tam Bostonas komanda dalīja titulētākās komandas godu ar 17 trofejas izcīnījušo Losandželosas "Lakers".