Dončičs skaidro attiecības ar Porziņģi, latvietis gatavojas atgriešanai laukumā
foto: Getty Images via AFP
Kristaps Porziņģis.
Basketbols

Dončičs skaidro attiecības ar Porziņģi, latvietis gatavojas atgriešanai laukumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vakar gan Dalasas "Mavericks", gan Bostonas "Celtics" spēlētāji un treneri preses konferencēs sniedza komentārus pirms NBA fināla sērijas. Kristaps Porziņģis komentēja savu gatavību atgriezties "Celtics" laukumā jau pirmajā spēlē naktī uz piektdienu, bet pretinieku nometnē Lukam Dončičam bija jāskaidrojas par citu publiskajiem izteikumiem par viņa un latvieša personīgajām attiecībām.

Dončičs skaidro attiecības ar Porziņģi, latvietis ...

Naktī uz piektdienu startēs ilgi gaidītā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērija. Tajā pirmo reizi piedalīsies basketbolists no Latvijas, jo otro reizi trīs gadu laikā finālā spēlēs Bostonas "Celtics". Pretiniekos tai būs Porziņģa bijusī komanda Dalasas "Mavericks".

"Es spēlēju Dalasā divus ar pusi gadus, tāpēc esmu priecīgs par organizāciju. Man tur ir izveidojies daudz labu attiecību, un, manuprāt, viņi ir pelnījuši to, ko šajā sezonā ir jau sasnieguši. Būs patīkami spēlēt pret bijušo komandu un atgriezties Dalasā," dalasiešu sekmes komentēja Porziņģis. "Mūsu sadarbība neizdevās. Godīgi sakot, par to nemaz nedomāju. Mums priekšā darbs un pēc sezonas varam par to parunāt," par spēlēšanu kopā ar Luku Dončiču nevēlējās daudz runāt latvietis.

Citādāka situācija bija Lukas Dončiča sarunas laikā ar žurnālistiem. Eļļu ugunij piešķīla kādreizējais "Mavericks" basketbolists Čandlers Pārsons, kurš kādā no raidījumiem pauda interesantas atklāsmes. "Garantēju, ka Porziņģi izsvilps Dalasā. Lukam Dončičam nepatika spēlēt kopā ar viņu." Lai arī Ziemeļamerikas apskatnieki pietiekami bieži pauduši viedokli, ka Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa tandēms neizdevās, nedz latvietis, nedz Dončičs nav publiski izteikušies par izteiktu nepatiku vienam pret otru.

"Šis ir iemesls, kāpēc es daudz šos raidījumus neskatos, jo cilvēki neko nezina," bijušā "Mavericks' spēlētāja izteikumus nācās komentēt Dončičam. "Ar Čandleru Pārsonu dzīvē esmu kontaktējies varbūt divas reizes, tāpēc pat nezinu, kā viņš ko tādu varētu zināt. Man un Kristapam ir labas attiecības, un nezinu, kāpēc cilvēki saka citādāk."

Pats Kristaps nav spēlējis kopš 30. aprīļa, kad Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat" iedzīvojās ikra muskuļa sastiepumā. Lai arī pēdējās dienās viņš piedalījies "Celtics" treniņos un ir sagaidāma viņa spēlēšana finālā, Porziņģis savu esošo fizisko formu vērtēja atturīgi. ‘’Labs jautājums. Nezinu, taču to redzēsim spēlēs. Man vēl ir pāris dienu laika, un līdz šim ir ieguldīts liels darbs. Esmu izdarījis visu, lai atgrieztos sportiskajā formā, kas ļauj spēlēt.’’ Sarunas ar žurnālistiem beigās viņš ilgi domāja atbildi uz jautājumu, vai šobrīd skrien bez sāpēm. Apdomājoties ap desmit sekunžu, Porziņģis atbildēja apstiprinoši.

"Jā, plāns ir, ka spēlēšu pirmajā mačā," viņš jau skaidrāk izteica potenciālo varbūtību atgriezties "Celtics" ierindā naktī uz piektdienu. "Ar katru dienu jūtos arvien labāk. Nemelošu, ka šis bijis samērā garš process. Nav bijis viegli nespēlēt, taču centos pēc iespējas vairāk būt iesaistīts komandas darbā." Porziņģis ir satraukts par gaidāmo dalību finālā, taču atzīst, ka uzdevums ir tikai viens – īstenot pirms sezonas uzstādīto mērķi – iegūt titulu.

Latvieša ietekmi uz "Celtics"  uzbrukumu un aizsardzību uzteikuši Bostonas leģendas – Pols Pīrss un Kevins Gārnets, ar kuriem klubs ticis pie sava pēdējā titula vienības vēsturē. Tas notika 2007./2008. gada sezonā, kad finālā tika pārspēta Losandželosas "Lakers"". Labākos vārdus Porziņģim velta arī komandas biedri, izceļot viņa spējas izkāpt ārpus komforta zonas. Latvieša atgriešanās ierindā pavisam noteikti pastiprina "Celtics" potenciālu abos laukuma galos.

Finālsērija sāksies naktī uz piektdienu un ilgs līdz kādas komandas četrām uzvarām. Gadījumā, ja būs nepieciešama izšķirošā septītā spēle, tā notiks Līgo naktī. "Celtics" titula izcīnīšanas gadījumā kļūs par titulētāko NBA komandu (šobrīd pa 17 tituliem ir "Celtics" un "Lakers"), bet Dalasa iegūs otro titulu kluba pastāvēšanas vēsturē.