OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konditoreja
2013. gada 24. oktobrī, 19:21

Saldā maize ar halvu un tumšo šokolādi

Maize, bet kad būsiet to nogaršojuši, gribās to dēvēt par kūku vai torti. Noteikti pagatavojiet! Un varam jau prognozēt - pavisam drīz mājinieki atkal jums palūgs: "Uzcep, lūdzu, to garšīgo kūku, nu maizi..."Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 24x10cm.

Pagatavošana

1

Raugu sadrupināt lielā bļodā, pievienot cukuru un saberzt, līdz masa paliek šķidra. Pievienot miltus, ūdeni, olu, šķipsniņu sāls, vaniļas ekstraktu un iejaukt mīklu. Mīklu mīcīt 7-8 min, līdz tā kļūst viendabīga. Pievienot mīkstu sviestu un vēlreiz samīcīt. Mīklu apsegt ar tīru dvielī un atstāt uzbriest, apm. 1,5 st.

2

Darba virsmu pārklaisīt ar miltiem un izrullēt mīklu. Mīklu ieziest ar zemesriekstu sviestu, pārkaisīt ar sadrupinātu halvu un šokolādes gabaliņiem un sarullēt. Gatavu ruleti ielikt cepamā formā, apsegt ar tīru dvieli un atstāt uzbriest vēl uz 1st.

3

Krāsni uzkrsēt līdz 180 grādiem. Cept 35-40 min līdz zeltītai garoziņai. Maizi pilnībā atdzesēt un tad sagriezt šķēlēs.

4

Maize ir garšīgāka nākamajā dienā.