foto: Shutterstock
Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās. Iesijā miltus un cieti, pievieno mandeles, apelsīnu ziedu ūdeni, lavandas ziedus un olu. Rūpīgi maisi, līdz mīkla labi turas kopā.
Mīklu izņem no bļodas, pārkaisi ar miltiem, ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepešplāti iezied ar sviestu.
Mīklu liec uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izveltnē. Ar cepumu veidni izspied aplīšus apmēram 6 cm diametrā un liec tos uz plāts.
Olas dzeltenumu sakul ar 2 ēdk. ūdens, apzied ar to cepumus un liec krāsnī. Cep 10–12 minūtes. Izslēgtā krāsnī atstāj vēl 5 minūtes, tad izņem un atdzesē.