Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lavandas cepumi

Sastāvdaļas
  • 125 g miltu + pārkaisīšanai
  • 100 g sviesta un nedaudz plāts ieziešanai
  • 50 g cukura
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdk. cietes
  • 1 ēdk. maltu mandeļu
  • 2 tējk. kaltētu lavandas ziediņu
  • 1 tējk. apelsīnu ziedu ūdens
Cepumi ar lavandas ziediem ir sevišķi iecienīti Provansā. Tos vienā reizē mēdz izcept daudz, saliek cepumu kārbās un uzglabā pat divas trīs nedēļas.

Pagatavošana

1
Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās. Iesijā miltus un cieti, pievieno mandeles, apelsīnu ziedu ūdeni, lavandas ziedus un olu. Rūpīgi maisi, līdz mīkla labi turas kopā.
2
Mīklu izņem no bļodas, pārkaisi ar miltiem, ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepešplāti iezied ar sviestu.
4
Mīklu liec uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izveltnē. Ar cepumu veidni izspied aplīšus apmēram 6 cm diametrā un liec tos uz plāts.
5
Olas dzeltenumu sakul ar 2 ēdk. ūdens, apzied ar to cepumus un liec krāsnī. Cep 10–12 minūtes. Izslēgtā krāsnī atstāj vēl 5 minūtes, tad izņem un atdzesē.

Pievienot komentāru

Konditoreja