foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 25. februārī, 10:00

Friandi

Tās ir vieglas biskvīta kūciņas, iecienītas Austrālijā un Jaunzēlandē, savukārt Francijā tās biežāk cep zelta klucīša formā un sauc par Financiers. Šajā receptē izmantoti mandeļu milti, taču derēs arī citi, piemēram, malti lazdu rieksti. Šīm kūciņām nepievieno cepamo pulveri – porainumu rada olas baltums.

Pagatavošana

30 min5 porcijas
1

Mazā panniņā sabrūnini 75 g sviesta un noliec malā padzist. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kēksu formiņas rūpīgi iesmērē ar sviestu un iepurini tajās miltus.

2

Bļodā sajauc maltās mandeles, cukuru, miltus un sāli. Olu baltumus saputo baltās, bet vēl līstošās putās un pēc iespējas maigāk iejauc miltu un mandeļu maisījumā. Viegli masā iejauc brūnināto sviestu un vaniļas vai mandeļu ekstraktu.

3

Liec mīklu formiņās, pārber ar drupinātajiem riekstiem. Cep krāsnī 13–15 minūtes gaiši zeltainus.