Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Friandi

Sastāvdaļas
  • 150 g maltu mandeļu
  • 150 g cukura
  • 75 g sviesta + formiņu iesmērēšanai
  • 45 g miltu + formiņu izkaisīšanai
  • 4 olu baltumi
  • šķipsna sāls
  • mandeļu vai vaniļas ekstrakts
  • drupināti rieksti – pārkaisīšanai
Tās ir vieglas biskvīta kūciņas, iecienītas Austrālijā un Jaunzēlandē, savukārt Francijā tās biežāk cep zelta klucīša formā un sauc par Financiers. Šajā receptē izmantoti mandeļu milti, taču derēs arī citi, piemēram, malti lazdu rieksti. Šīm kūciņām nepievieno cepamo pulveri – porainumu rada olas baltums.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Mazā panniņā sabrūnini 75 g sviesta un noliec malā padzist. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kēksu formiņas rūpīgi iesmērē ar sviestu un iepurini tajās miltus.
2
Bļodā sajauc maltās mandeles, cukuru, miltus un sāli. Olu baltumus saputo baltās, bet vēl līstošās putās un pēc iespējas maigāk iejauc miltu un mandeļu maisījumā. Viegli masā iejauc brūnināto sviestu un vaniļas vai mandeļu ekstraktu.
3
Liec mīklu formiņās, pārber ar drupinātajiem riekstiem. Cep krāsnī 13–15 minūtes gaiši zeltainus.

Pievienot komentāru

Konditoreja