foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 14. februārī, 12:00

Sarkano biešu un šokolādes kūka

Šī kūka labāk izskatās, cepta garenā taisnstūra veidnē. Ja gribas krāsaināku akcentu, daļu tumšās šokolādes var aizstāt ar balto.

Pagatavošana

90 min
1

Bietītes sablendē kopā ar eļļu. Olas saputo ar cukuru gaišās putās. Miltus samaisi ar cepampulveri, sāli un kakao.

2

Sablendētās bietītes iemaisi putotajās olās. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un rūpīgi sakul.

3

Mīklu pildi ietaukotā un ar miltiem izkaisītā veidnē (10 x 25 cm) un izlīdzini. Liec 175 grādus karstā krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes.

4

Izņem no krāsns, vēl uz 15 minūtēm atstāj veidnē, pēc tam izgāz uz paplātes vai šķīvja, lai atdziest.

5

Tikmēr sakapā šokolādi un izkausē to ūdens peldē. Pārlej kūkai.