Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Aprikožu drumstalkūka

Sastāvdaļas
  • Pamatam:
  • 175 g sviesta
  • 200 g brūnā cukura
  • 3 lielas olas
  • 175 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2-3 ēdk. piena
  • 8 svaigas vai konservētas aprikozes, sagrieztas 4 daiviņās
  • Virskārtai:
  • 175 g miltu
  • 140 g smalkā cukura
  • 140 g mīksta sviesta
  • 1 tējk. kanēļa
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Ideāla kūka pie tases tējas vai limonādes. Receptē derēs gan svaigas, gan konservētas aprikozes.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Seklu kvadrātveida kūkas veidni, kuras diametrs ir 22 cm, izzied ar sviestu. Liec visas kūkas virskārtai paredzētās sastāvdaļas traukā un ar rokām vai blenderi sastrādā tā, lai veidojas drumstalas.
2
Gatavo pamatni. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas izņemot aprikozes un pienu. Samaisi. Tad lēnām pievieno pienu, līdz veidojas krējumveida konsistence. Liec sagatavoto mīklu veidnē, izlīdzini un uzber virsū aprikozes. Virs aprikozēs uzber sagatavotās drumstalas.
3
Cep kūku 45-50 minūtes, līdz tā ir zeltaina. Pārbaudi kūkas gatavību ar koka irbulīti vai sērkociņu, ja mīkla nelīp klāt, kūka ir gatava. Atdzesē, sagriez gabaliņos un pārkaisi ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja