Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sarkano biešu un šokolādes klaips

Sastāvdaļas
  • 1 liela (175 g) cepta sarkanā biete, sagriezta rupjos gabalos
  • 250 g cukura
  • 200 g miltu
  • 200 ml saulespuķu eļļas
  • 100 g tumšās šokolādes, mazos gabaliņos
  • 100 g kakao pulvera
  • 3 olas
  • 1 ēdk. cepampulvera
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • naža gals sāls
  • skābais krējums vai sviests – pasniegšanai
Šis klaips sanāk valgans, bagātīgs un tik šokolādīgs… Tikai aizrautīgākie cepēji spēs uzminēt, ka galvenā sastāvdaļa ir mums tik ierastā un pierastā biete, turklāt tas ir tik vienkārši pagatavojams! 15 minūtes pagatavošanai + 1 stunda cepšanai

Pagatavošana 8 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Liec sarkano bieti blendera traukā un samal. Pievieno cukuru, miltus, kakao, olas, cepampulveri, vaniļas ekstraktu, sāli. Sastrādā visu viendabīgā masā (var nākties pāris reižu apturēt blenderi un no trauka sienām nobīdīt mīklu uz leju). Lēnā strūkliņā lejot, pievieno saulespuķu eļļu, gluži tāpat, kā taisot majonēzi. Visbeidzot iemaisi šokolādi.
2
Ar cepampapīru izoderē un ietauko taisnstūra skārda veidni, lej tajā mīklu, izlīdzini un liec uz stundu karstajā cepeškrāsnī. To, vai gatavs, pārbaudi, klaipa viducī iedurot koka skaliņu, – ja tas izvilkts ir sauss, ņem ārā no krāsns! Padzesē, izņem no veidnes, uz restītēm ļauj atdzist pavisam un pasniedz.

Pievienot komentāru

Konditoreja