foto: Shutterstock
Mīklai: raugu saberz ar 1 ēdk. cukura un ļauj tam atdzīvoties. Uz darba virsmas izsijā miltus ar sāli un palikušo cukuru. Pieber rozīnes. Ietaisi vidū bedrīti un lej tajā pienu, olu, sviestu un izkusušo raugu. Sastrādā viendabīgā masā un intensīvi mīci vēl kādas piecas minūtes; ilgāk nav vērts. Savel mīklu bumbā, pārsedz ar dvielīti un ļauj rūgt aptuveni stundu.
Izmīci mīklu. Sadali to 16 līdzīgos gabaliņos. Ieklāj pannā cepamo papīru. Katru mīklas gabaliņu savel glītā bumbiņā un liec uz pannas. Atkal pārsedz ar dvielīti un ļauj stundu uzrūgt.
Samaisi miltus, pūdercukuru un ūdeni viendabīgā pastā. Ieliec celofāna maisiņā un nogriez mazu stūrīti. Glazūrai domāto cukuru un ūdeni uz mazas uguns savāri, līdz cukurs izkusis.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Katrai maizītei ar asu nazi virspusē iegriez krustu. To, spiežot caur maisiņu, vienmērīgi piepildi ar miltu un cukura masu. Cep aptuveni 15 minūtēm, kamēr maizītes zeltaini brūnas. Tikko izņem tās no krāsns, rūpīgi ar otiņu pārzied ar glazūru. Ļauj pāris minūšu apžūt un pasniedz.