foto: Shutterstock
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, sasildi tajā arī cepamplāti. Lielā bļodā iesijā miltus, cepampulveri, sodu, sāli un labi sajauc. Pievieno sīki kapātas rozmarīna lapiņas, eļļu un 225 ml ūdens. Jauc, līdz mīkla sāk velties bumbā, un vairs nav pamanāmas sausās sastāvdaļas.
Nokaisi ar miltiem darba virsmu, liec uz tās mīklu un ar pirkstiem no tās izveido biezu plāceni, kam centrā liec olīvas. Mēģini ar pirkstiem olīvas iestrādāt mīklā, to no malas lokot uz viduci – rēķinies, ka olīvu gabaliņi mēģinās atbrīvoties no mīklas: tev mīcot, ir jāspēj tās noturēt. Ja šķiet, ka mīkla ir pārāk slapja, kādēļ neizdodas savaldīt olīvas, iestrādā tajā vēl nedaudz miltu. Saveido apaļu (aptuveni 20 cm diametrā) klaipu un liec uz iemiltotas vai ar papīru izklātas siltas cepamplātes.
Ņem koka karoti ar garu kātu – to iemilto. Ar karotes kātu apaļajā klaipā iespied dziļu krustu, kuram pāri vēl vienu – tā, lai veidotos vieglāk nolaužams porcijas trijstūris.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 35 minūtes. Klaips ir izcepis, ja, pieklauvējot pie pamatnes, dobji skan. Šo maizīti lauž, nevis griež ar nazi.