foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 25. februārī, 12:00

Vācu ūdenskliņģeri Pretzels

Būtiskākā ūdenskliņģeru pagatavošanas īpatnība ir plaucēšana verdošā ūdenī. Gatavi tie ēdami gan ar saldu, gan sāļu pildījumu. Noteikti pagaršo vēl karstus, apsmērējot ar sviestu un apkaisot ar kanēli un cukuru – vienkārši lieliski!

Pagatavošana

180 min
1

Saberz cukuru ar raugu, ļauj tam 5 minūtes atdzīvoties, tad pievieno miltus, 180 ml remdena ūdens, kausētu sviestu, sāli un samīci elastīgu, gludenu mīklu. Pārsedz ar dvieli un ļauj rūgt 1–1,5 stundas.

2

Mīklu sadali 8 daļās, no katras ar rokām izveltnē mīklas desiņu, ko savirpini kliņģera formā. Tos raudzē vēl 20 minūtes.

3

Katliņā uzvāri ūdeni, izšķīdini tajā sodu. Kliņģerīšus aši noplaucē no katras puses 20 sekundes. Liec tos uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pārsmērē ar sakultu olu.

4

Sagatavotos ūdenskliņģerus pārkaisi ar sēkliņām vai rupjo sāli, vai sieru, vai atstāj tādus pašus – kā nu sirds vēlas. Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 20 minūtes. Visgardākie ir silti!