Konditoreja
2024. gada 6. janvārī, 19:10

Krekeri ar avokado un ķiploku mērci

Brīdī, kad bērns saka:"Mammīt,nopērc man cepumus!", labāk veikalā iegādājieties nevis gatavu produktu, bet gan nepieciešamas sastāvdaļas un kopā ar mazo pagatavojiet šo kārumu mājās. Kopīga ēstgatavošana, turklāt, saliedē ģimeni un pašu gatavotie cepumi būs krietni gardāki, nekā veikalā nopērkamie.

Pagatavošana

25 min
1

Sviestu izkausēt un sajaukt ar alu. Iesijāt miltus. Ātri samaisīt mīklu. Mīklu apsegt ar pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Mīklu izņemt no ledusskapja, plāni izrullēt, pārkaisīt ar iecienītām garšvielām, sieru, sāli vai cukuru un vēlreiz izrullē, lai garšvielas nekrīt nost.

3

Sadursta mīklu ar dakšiņu un ar formiņu izgriež cepumus. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī aptuveni 10-15 minūtes.

4

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem auliņu un ar karotīti izgrebj mīkstumu. Mīkstumu ar dakšiņu saspaida, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, sali un citrona sulu, lai avokado nekļūtu tumss. Samaisa.

5

Krekerus pasniedz ar avokado mērci.