OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 15. jūnijā, 17:49

Cālis "Parmedžano"

Šis ēdiens izsenis tiek pasniegts itāļu restorānos. Arī tajos, kas atrodas aiz Itālijas robežām. Parasti gatavojot šo ēdienu izmanto mocarellas sieru, bet ar parmezānu tikai pārkaisa. Pasniedz šādu cāli ar tradicionālu itāļu pastu - spagetti vai taljateli makaroniem.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Sīpolu, ķiploku un zaļumus smalki sakapāt. Dziļā pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā uz vidējas uguns sīpolus, apm. 5 minūtes. Pievienot ķiplokus un cept vēl 30 sekundes. Pieliet vīnu un iztvaicēt apmēram pusi. Pievienot tomātus, samazināt uguni, sautēt 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Pievienot zaļumus, sāli un piparus un sautēt vēl 1-2 minūtes. Noņemt no uguns.

2

Olu baltumus ieliet bļodā un ar dakšu sakult. Dziļā šķīvī iebērt rīvmaizi, pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Atsevišķā pannā uzkarsēt eļļu. Katru vistas filejas gabalu apviļāt olā, tad rīvmaizē un cept līdz zeltītai garoziņai, apmēram 5 minūtes no katras puses. Fileju pārlikt uz papīra dvielīšiem, lai notek liekie tauki.

3

Pannu ar mērci uzkarsēt un pārlikt tajā vistas filejas. Uguni samazināt, pannu apsegt ar vāku un sautēt 5-7 minūtes. Pētersīļus smalki sakapāt. Mocarellu sarīvēt uz rupjās rīves. Vistas fileju pārkaisīt ar mocarellas sieru, uzikt vāku un sautēt vēl 3 minūtes, kamēr siers izkusīs. Fileju pārkaisīt ar rīvētu Parmezanu un pētersīļiem un pasniedz. Parasti klāt pasniedz arī spageti.