foto: Shutterstock
Cūkgaļu un pavēderi sagriez paprāvos gabalos, liec katlā verdošā ūdenī un uz mērenas uguns vāri aptuveni stundu.
Aknas notīri, atdali plēvīti un cīpslas un sagriez pabiezās strēmelēs.
Īsi pirms gaļas vārīšanas beigām pievieno aknas, paturi pusminūti un uzreiz izņem laukā. Izņem arī gaļu, liec caurdurī, lai notek. Buljonu pataupi.
Sīpolus nomizo un sakapā. Pannā sakarsē taukus un apsautē sīpolus caurspīdīgus (bet ne zeltainus!).
Vārīto gaļu un aknas sagriez mazākos gabalos un kopā ar sīpoliem divas reizes samal gaļas mašīnā.
Maisījumam pamazām pielej un iekul tik daudz vārīta ūdens, lai izveidojas pabieza, vijīga konsistence. Pieber sāli, piparus un pārējās garšvielas – garšai jābūt diezgan pikantai.
Pastēti pildi burciņās, uzliec vāciņus, bet neaizvalcē. Sterilizē 2 stundas (puslitra burciņas). Aizvāko.