
foto: Shutterstock
Nomizotus burkānus, sīpolus un notīrītus seleriju kātus sagriez mazos gabaliņos. Ķiplokus sakapā.
Pīles krūtiņu sagriez strēmelēs. Arī sēnes sagriez strēmelītēs.
Dziļā pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber burkānus, selerijas un sīpolus un uz lēnas uguns sautē kādas 10 minūtes.
Pievieno divas trešdaļas ķiploku, noskalotus rīsus un timiānu. Sautē vēl dažas minūtes.
Pielej vīnu un vāri, līdz šķidrums gandrīz iztvaiko. Tad palielini uguni un pakāpeniski lej klāt buljonu – tiklīdz viena porcija ievārās, pielej nākamo.
Kad rīsi gatavi, iemaisi pīles krūtiņu, pannai uzliec vāku un noņem no uguns. Atstāj uz 5 minūtēm.
Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber sēnes un apcep. Pievieno atlikušos ķiplokus, sāli un piparus un iemaisi rīsos. Pārkaisi rīvēto sieru un pētersīļus.