Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rīsi ar sēnēm un pīles krūtiņu

Sastāvdaļas
  • 1,5 l vistas buljona
  • 200 g sēņu
  • 200 g apceptas pīles krūtiņas
  • 300 g rīsu
  • 300 ml sarkanvīna
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 burkāni
  • 2 seleriju kāti
  • 2 timiāna zariņi
  • 1 sīpols
  • 3 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
Šis ēdiens gatavots līdzīgi kā itāļu risoto, tādēļ, ja ir pieejami risoto rīsi, labāk izmantot tos – rezultāts būs krēmīgāks un maigāks.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus burkānus, sīpolus un notīrītus seleriju kātus sagriez mazos gabaliņos. Ķiplokus sakapā.
2
Pīles krūtiņu sagriez strēmelēs. Arī sēnes sagriez strēmelītēs.
3
Dziļā pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber burkānus, selerijas un sīpolus un uz lēnas uguns sautē kādas 10 minūtes.
4
Pievieno divas trešdaļas ķiploku, noskalotus rīsus un timiānu. Sautē vēl dažas minūtes.
5
Pielej vīnu un vāri, līdz šķidrums gandrīz iztvaiko. Tad palielini uguni un pakāpeniski lej klāt buljonu – tiklīdz viena porcija ievārās, pielej nākamo.
6
Kad rīsi gatavi, iemaisi pīles krūtiņu, pannai uzliec vāku un noņem no uguns. Atstāj uz 5 minūtēm.
7
Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber sēnes un apcep. Pievieno atlikušos ķiplokus, sāli un piparus un iemaisi rīsos. Pārkaisi rīvēto sieru un pētersīļus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni