Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Cūkgaļas stilba cepetis

Sastāvdaļas
  • 3–4 kg cūkgaļas stilba ar kaulu (bez kaula 2–3 kg)
  • 10 rozmarīna zariņi
  • 10 ķiploka daiviņas
  • 30 ml olīveļļas apsmērēšanai
  • 1 sauja sāls un piparu ierīvēšanai
Saimnieku gatavots cepetis daudzās ģimenēs ir svētku galda simbols un tā neatņemama sastāvdaļa. Taču, lai to pagatavotu patiešām meistarīgi un cepetis ne tikai labi izskatītos, bet arī garšotu pasakaini, ir jāzina ne mazums knifiņu. Iepazīsties ar šefpavāra Normunda Baranovska padomiem, kas palīdzēs pagatavot izcilu cepeti, ko ar lepnumu varēsi celt galdā.

Pagatavošana

1
Sagatavo stilbu cepšanai – ja izvēlies stilbu, šķiņķi bez kaula, gaļu sasien ar pārtikas diegu, lai tas izdotos sulīgāks.
2
Pusi ķiploku daiviņu un rozmarīna liec cepetim pa vidu – izdur caurumus tuvāk kaulam un ievieto tajos veselas ķiploka daiviņas, rozmarīnu.
3
Otru pusi ķiploku samal ar eļļu un rozmarīna lapām, tad iesmērē cepeti no ārpuses. Ādu bagātīgi ierīvē ar sāli un pipariem.
4
Liec cept 180 grādos uz katru cepeša kilogramu 1 h 20 minūtes, ar kaulu – plus 20 minūtes. Tātad, ja tev ir 3 kg cepeša ar kaulu, tev jācep vismaz 4 h 20 minūtes.
5
Iesaku pirmo trešdaļu laika cept, cepešpannā pievienojot vismaz 400 ml ūdens, apsegtu ar foliju. Tad foliju var noņemt un turpināt cept līdz gatavībai.
6
Cepeti pasniedz ar sevis iecienītākajām piedevām.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni