Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siltie kāļu salāti ar vistu

Sastāvdaļas
  • 1/8 l piena
  • 400 g vistas filejas
  • 750 g kāļu
  • 300 g burkānu
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g rīvēta siera
  • 2 tējk. šķīstošā dārzeņu buljona
  • Svaiga pētersīļa lapiņas
  • Svaiga timiāna lapiņas
  • Sviests veidnes ietaukošanai
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls, malti pipari
Šie salāti ir universāli, jo tos ātri un vienkārši var pārvērst arī gardā sacepumā- vistas filejas strēmelītes nevis cep atsevišķi, bet liec veidnē kopā ar dārzeņiem un sautē krāsnī.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kāļus un burkānus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Pienu un krējumu sakul, iemaisi buljonu, sāli un piparus.
2
Karstumizturīgu veidni iezied ar sviestu, liec dārzeņus un pārlej ar piena un krējuma maisījumu. Veidni ievieto līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50-60 minūtes.
3
Kad puse laika pagājusi, pārkaisi ar sarīvētu sieru un timiānu un turpini cept.
4
Tikmēr vistas fileju sagriez plānās strēmelītēs, liec tās pannā sakarsētā eļļā un maisot cep gatavas. Pārkaisi ar sāli un pipariem.
5
Liec lielos šķīvjos ceptos kāļus ar burkāniem, virsū kārto vistas strēmelītes, izrotā ar pētersīļu lapiņām.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni