foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 12. martā, 12:00

Siltie kāļu salāti ar vistu

Šie salāti ir universāli, jo tos ātri un vienkārši var pārvērst arī gardā sacepumā- vistas filejas strēmelītes nevis cep atsevišķi, bet liec veidnē kopā ar dārzeņiem un sautē krāsnī.

Pagatavošana

70 min4 porcijas
1

Kāļus un burkānus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Pienu un krējumu sakul, iemaisi buljonu, sāli un piparus.

2

Karstumizturīgu veidni iezied ar sviestu, liec dārzeņus un pārlej ar piena un krējuma maisījumu. Veidni ievieto līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50-60 minūtes.

3

Kad puse laika pagājusi, pārkaisi ar sarīvētu sieru un timiānu un turpini cept.

4

Tikmēr vistas fileju sagriez plānās strēmelītēs, liec tās pannā sakarsētā eļļā un maisot cep gatavas. Pārkaisi ar sāli un pipariem.

5

Liec lielos šķīvjos ceptos kāļus ar burkāniem, virsū kārto vistas strēmelītes, izrotā ar pētersīļu lapiņām.