foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 6. martā, 12:34

Pildīti tomāti ar malto gaļu

Labāk derēs stingri tomāti, lai cepoties neizjūk.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Tomātiem nogriez augšpusītes, lai būtu kā vāciņi, un izņem mīkstumu. Liec to uz dēlīša un sakapā kopā ar augšpusītēm.

2

Pannā uzkarsē eļļu un pāris minūtes cep tajā sīpolu un ķiploku. Pievieno malto gaļu, palielini uguni un strauji apbrūnini gaļu.

3

Liec pannas saturu katlā un pievieno tomātu mīkstumu. Uz vidējas uguns sautē pāris minūtes.

4

Iemaisi gaļā rīsus, baziliku, 1 tējk. sāls un krietnu šķipsnu malto piparu. Maisījumu pildi tomātos, pa virsu uzkaisi sieru.

5

Liec uz cepamplāts. Cep līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.