Gaļas ēdieni
2024. gada 17. aprīlī, 10:07

Vistas gaļas birjani

Birjani (oriģinālā – biryani) ir Dienvidaustrumāzijā iecienīts rīsu ēdiens, nedaudz līdzīgs plovam. Daudz sastāvdaļu, taču maz darba!

Pagatavošana

120 min5 porcijas
1

Traukā ar vāku, ko var likt cepeškrāsnī, uzkarsē eļļu. Apcepini sīpolu un pievieno lauru lapu, koriandru un kurkumu. Liec klāt gaļas gabaliņus un apbrūnini. Tas nekas, ja tie pieķeras pie katla apakšas.

2

Pievieno rīsus, kanēli, rīvētu laima miziņu un sulu, rozīnes, sāli un tomātu pastu. Pielej buljonu un kokospienu, visu rūpīgi izmaisi; šis ir tas brīdis, kad piecepušies gaļas gabaliņi jāuzrušina. Uzliec vāku un liec cepeškrāsnī 180 grādu tempertūrā uz aptuveni 1,5 stundām.

3

Kad rīsi mīksti, birjani gatavs. Iemaisi sakapātu koriandru un pasniedz.