Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pannā cepti panēti vistas šķiņķīši

Sastāvdaļas
  • 4 atkauloti vistas šķiņķīši
  • 200 ml kefīra
  • 200 g rīvmaizes
  • 2 olas
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 tējk. kaltēta vai svaiga oregano
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. kūpināta paprikas pulvera
  • ½ tējk. maltu piparu
  • eļļa cepšanai
Šķiņķītis ir daudz interesantāks vistas gabals nekā fileja, turklāt veikalā nopērkami jau atkauloti škiņķīši. Tas atvieglo ne tikai ēšanu, bet ēdājam sataupījis visu labo, kas tajos ir – sulīgumu un garšas bagātību, jo šķiņķītī, atšķirībā no filejas ir vairāk muskuļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Šķiņķīšus aplej ar kefīru, iejauc oregano, papriku un šķipsnu sāls. Kārtīgi izmasē un liec uz nakti ledusskapī.
2
Otrā dienā miltus sajauc ar palikušo sāli un pipariem, sakul olas, rīvmaizi uzber uz šķīvja, pannā uzkarsē eļļu.
3
Gaļai nopurini lieko kefīru, apviļā miltos un liec sakultajās olās. Tad katru gabalu rūpīgi apviļā rīvmaizē, ar pirkstiem piespiežot drupačas pie gaļas. Cep pannā mērenā karstumā no katras puses aptuveni 5 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas biezuma.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni