foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 18. jūnijā, 12:00

Pannā cepti panēti vistas šķiņķīši

Šķiņķītis ir daudz interesantāks vistas gabals nekā fileja, turklāt veikalā nopērkami jau atkauloti škiņķīši. Tas atvieglo ne tikai ēšanu, bet ēdājam sataupījis visu labo, kas tajos ir – sulīgumu un garšas bagātību, jo šķiņķītī, atšķirībā no filejas ir vairāk muskuļu.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Šķiņķīšus aplej ar kefīru, iejauc oregano, papriku un šķipsnu sāls. Kārtīgi izmasē un liec uz nakti ledusskapī.

2

Otrā dienā miltus sajauc ar palikušo sāli un pipariem, sakul olas, rīvmaizi uzber uz šķīvja, pannā uzkarsē eļļu.

3

Gaļai nopurini lieko kefīru, apviļā miltos un liec sakultajās olās. Tad katru gabalu rūpīgi apviļā rīvmaizē, ar pirkstiem piespiežot drupačas pie gaļas. Cep pannā mērenā karstumā no katras puses aptuveni 5 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas biezuma.