Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kā izcept gardas ribiņas uz oglēm vai grila?

Sastāvdaļas
Lai ribiņas būtu mīkstas un gardas, jau veikalā vai tirgū jānovērtē to kvalitāte. Jo gaišāka gaļa starp ribiņām, jo jaunāks bijis lopiņš, un tas nozīmē, ka arī gatavas ribiņas būs maigas un mīkstas.

Pagatavošana

1
Tikpat svarīga ir arī marināde, jo tā piešķir gaļai ne tikai garšu un aromātu, bet arī sulīgumu. Ribiņas var iemarinēt gan veselas, vienā gabalā, gan arī sagrieztas pa porcijām. Optimālākais variants, ja porcijā ir 2–3 ribiņas. Marinējamo gabalu izmērs neietekmē ribiņu garšu – galvenais, lai visas labi ietilptu traukā, kurā tās marinēsies.
2
Pirms cepšanas ribiņas ieteicams paturēt marinādē vismaz četras stundas. Lai gaļa apceptos glīti brūngana, vari to apkaisīt ar maltu papriku, taču šādā gadījumā ļoti rūpīgi jāraugās, lai ogļu karstums nebūtu pārāk spēcīgs un gaļai neskartos klāt atklāta liesma, jo tad paprika strauji apdegs un padarīs gaļu rūgtu.
3
Lai ribiņas kļūtu vēl aromātiskākas, cepšanas laikā tās ik pa brīdim vari apslacīt ar pāri palikušo marinādi. Ja tā uzpilēs uz oglēm, arī dūmi kļūs smaržīgāki.
4
Vidējais ribiņu cepšanas ilgums ir apmēram 40 minūtes. Šajā laikā tās vairākas reizes apgrozi, lai gaļa izcepas vienmērīgi. Pārbaudīt ribiņu gatavību ir vienkārši – ja uzspiežot parādās caurspīdīga sula, tās ir izcepušās, ja sarkana, tad ribiņas vēl kādu laiku jāpacep.
5
Ceptas ribiņas vislabāk garšo ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni