foto: Shutterstock.com
Gaļas ēdieni
2024. gada 6. maijā, 12:00

Mājās gatavotas Bavārijas desiņas

Desiņu pagatavošanai piemēroti ir cepammaisiņi, kurus var sagriezt īsākos gabalos. Šis produktu daudzums paredzēts trim nelielām desiņām. Ja ēdāju ir vairāk, ņem divas trīs reizes vairāk sastāvdaļu.

Pagatavošana

1

Gaļu sagriez gabaliņos, sīpolu un ķiploku nomizo, visu smalki samal gaļasmašīnā. Pievieno garšvielas un ļoti rūpīgi samīci.

2

No gaļas izveido trīs desiņas. No cepammaisiņa nogriez 3 atbilstošus gabalus un iepildi tajos gaļu. Galus aizsien – izskatīsies pēc lielām konfektēm.

3

Liec sacepumu veidnē, pielej nedaudz ūdens 7–10 mm augstumā. Tas vajadzīgs, lai desiņas krāsnī vienlaikus tvaicētos un ceptos.

4

Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē, pēc tam pārgriez cepammaisiņu un izņem desiņas.

5

Zināšanai! Cepammaisiņi ir nopērkami veikalos – turpat, kur pārtikas plēve un folija.