Cūkas kakla karbonādes šašliks.
foto: Shutterstock
Cūkas kakla karbonādes šašliks.
Gaļas ēdieni
2024. gada 1. maijā, 12:00

Cūkas kakla karbonādes šašliks, marinēts kefīrā

Brīvdiena, ārā labs laiks, ko gatavosim? Cepsim gaļu, protams!

Pagatavošana

1

Sagriez gaļu 3 cm lielos kubiņos, liec traukā, aplej ar kefīru, pierīvē citrona miziņu un ķiploku. Pasāli, kārtīgi samaisi. Ļauj gaļai marinēties vismaz 2 stundas.

2

Saver gaļu uz iesmiem; nopurini lieko marinādi. Vari to mazliet ieeļļot, tad gaļa nelips pie restītēm.

3

Cep gaļu uz grila mērenā karstumā 20–25 minūtes.

4

Kamēr cepas gaļa, pagatavo salātus: redīsus un gurķus saēvelē plānās ripās un kārto pamīšus ar lapu salātiem. Apslaki ar mērci, ko pagatavo, sakuļot eļļu ar citrona sulu, šķipsnu sāls un drusciņu cukura.