Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tefteļi tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 100 g vārītu rīsu
  • 150 g rīvēta cietā siera
  • 1 sakapāts sīpols
  • 2 kārba (aptuveni pa 400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 1–2 ēdk. sasmalcināta bazilika
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari
Ja šķiet, ka šķidruma mērcei par maz, pielej nedaudz buljona vai verdoša ūdens.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu samaisi ar rīsiem, sieru, sīpoliem un baziliku, kā arī sāli un pipariem.
2
Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām izveido apaļus tefteļus.
3
Pannā sakarsē eļļu un cep (aptuveni 5 minūtes) tefteļus vienmērīgi no visām pusēm. Izceptos izņem laukā.
4
Kad visi tefteļi izcepti, pannā ielej konservētos tomātus ar visu sulu un ieliec atpakaļ tefteļus.
5
Uzliec vāku un uz mērenas uguns sautē aptuveni 20 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni