foto: Shutterstock
Iezied uzsildītu pannu (28 cm diametrā) ar olīveļļu, liec tajā pirmo tortilju. Sarīvē sīpolu un kopā ar šķidrumu pievieno maltajai gaļai, kurai vēl pieber ¼ tējk. maltu melno piparu, ½ tējk. sāls un 1 tējk. kaltēta bazilika. Tagad smalki sakapā zaļumus; pusi pievieno kotlešu masai. Pēc pāris minūšu dūšīgas masāžas liec gaļu uz tortiljas un rullē to kā pankūku pa visu plāceņa diametru. Tad pārkaisi ar 50 g rīvēta siera (labāk parmezānveidīgu, bet ekonomijas dēļ var arī ko vienkāršāku) un pārklāj visu ar otro tortilju.
Sakul abas olas, kuras arī izsmērē pa visiem azimutiem, un liec pannu uz vidējas uguns. Uzliec vāku un cep 10 minūtes. Pa to laiku smalki sašķēlē tomātu.
Pēdējais cēliens – sagaidi 10. minūti, ņem šedevru nost no uguns, turpat pannā, izlīdzoties ar lāpstiņām, apmet otrādi, pārklāj ar tomātu ripuļu sedziņu un pārkaisi ar atlikušo sieru. Tad ātri atpakaļ uz uguns, vāku virsū un cep vēl 5 minūtes. Kad cepiens beidzies, pārber ar atlikušajiem zaļumiem, griez un porcionē kā picu.