Siltie vistas salāti ar jogurta mērci
Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 300 g jogurta bez piedevām
- 1 sīpols
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sojas mērces
- 2 ēdk. zemesriekstu
- 2 ēdk. sakapātu svaigu piparmētru
- ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
- ½ tējk. maltu Kajenas piparu
- sāls, svaigi malti melnie pipari
Tā kā sojas mērce pati par sevi ir sāļa un parasti kalpo par sāls aizstājēju, uzmanies ar sāls pievienošanu – bez tā var arī iztikt.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotu sīpolu smalki sakapā un samaisi ar eļļu, sojas mērci, Kajenas pipariem un romiešu ķimenēm.
2
Vistu sagriez nelielos gabaliņos, iemaisi garšvielu marinādē un atstāj uz 20 minūtēm, lai ievelkas.
3
Riekstus ieber sausā pannā, apgrauzdē zeltainus un miezerī saberz.
4
Jogurtu sakul ar riekstiem, piparmētrām, sāli un pipariem.
5
Vistas gabaliņus izņem no marinādes, liec sakarsētā grilpannā un cep 8 minūtes no visām pusēm.
6
Pirms pasniegšanas pārlej ar jogurta mērci.