foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 9. maijā, 12:00

Šmorēti vistas stilbiņi

Gaļa izšmorēsies vienmērīgāk, ja tās lielos gabalus ik pa laikam apgrozīs. Šmorēšanas laikā katlam vai cepešpannai jāuzliek vāks, tad gaļa neizžūs un nekļūs sausa.Jo bagātīgākas garšvielu un garšaugu piedevas, jo daudzveidīgāka garša un aromāts. Ja tomēr piparu graudiņi vai izsutinājušies rozmarīna zariņi traucē, visas šīs piedevas var ielikt vai nu speciālajā garšvielu sietiņā ar aizskrūvējamu vāku, vai vienkārši papīra (kafijas) filtrā un pēc ēdiena pagatavošanas izņemt laukā.

Pagatavošana

70 min4 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Iztīrītas paprikas pākstis sagriez salmiņos. Rozmarīnu sakapā smalkāk. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

2

Vistas stilbiņus ierīvē ar sāli un pipariem.

3

Cepešpannā sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep stilbiņus no visām pusēm. Pievieno sīpolus un ķiplokus un vēl pāris minūtes pacep.

4

Pievieno tomātus ar visu šķidrumu, pieber sāli un piparus, liec krāsnī un šmorē aptuveni 40 minūtes.