Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepta vista ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg vista
  • 1 kg kartupeļu
  • 500 g burkānu
  • 500 g puravu
  • 50 g sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
  • 1 ēdk. svaigu pētersīļu
  • 1 citrons (būs vajadzīga tikai miza)
Cepta vista ir viens no komforta ēdieniem. Dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriez un vāri vieglā sālsūdenī. Tie šajā receptē ir jāpieliek pamazām, lai pēc 90 min. cepšanas, viss būtu gatavs!

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Sajauc sviestu, ķiploku, zaļumus un citrona mizu kopā mazā bļodā. Lēnām un rūpīgi iesmērē vistu ar 2/3 bļodas satura. Apkaisi ar sāli un pipariem un liec krāsnī cepties apmēram 75 minūtes.
2
Tikmēr sālsūdenī 5 min vāri kartupeļus un burkānus. Tos noskalo, samaisi ar atlikušo sviestu un uz pēdējām 30 min liec cepties blakus vistai.
3
Sālsūdenī 2 min vāra sagrieztu puravu, ko liek klāt cepties pēdējās 15 min. Vistu var pasniegt ar visu trauku, dārzeņi būs lieliska piedeva gaļai.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni