Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Itāļu virtuves klasika - dārzeņu un gaļas lazanja

Sastāvdaļas
  • 1 paciņa lazanjas plāksnīšu
  • 2 burkāni
  • 1000 g maltas cūkgaļas vai liellopa gaļas
  • 2 sīpoli
  • sāls, pipari (pēc garšas)
  • olīveļļa cepšanai
  • 200 g tomātu pastas
  • 2 seleriju kāti
  • 1 litrs ūdens
  • Bešamela mērcei
  • 30 g sviesta vai olīveļļas
  • 5 ēd. k. miltu
  • 1 l piena
  • 200 g Parmas siera
  • sāls, pipari (pēc garšas)
  • malts muskatrieksts (pēc garšas)
Ja vēlies izmēģināt neparastāku makaronu ēdienu, pagatavo itāļu virtuves gardumu - lazanju!

Pagatavošana

1
Uz pannas apcep malto gaļu un liek sautēties katlā. Pielej ūdeni. Gaļai jāsutinās pusstundu.
2
Sarīvē burkānu, sagriež sīpolu un seleriju kātus. Dārzeņus eļļā apcep uz pannas, pievieno tiem tomātu pastu un vēl mirkli pasautē. Apceptās saknes pievieno gaļai, pieber sāli un piparus un turpina sautēt uz lēnas uguns. Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai.
3
Katliņā sakarsē sviestu vai eļļu, pievieno miltus un maisa, līdz iegūst zeltaini brūnu krāsu.
4
Rūpīgi maisot, miltiem pievieno pienu. Pienam jābūt tik daudz, lai iegūtu bieza krējuma konsistenci. Taču atceries — mērci nevajag uzvārīt, tikai karsēt!
5
Mērci noņem no uguns un pievieno lielāko daļu rīvēta Parmas siera, sāli, piparus, muskatriekstu un visu kārtīgi samaisa.
6
Vispirms cepešpannā ar augstām malām ielej nedaudz gaļas mērces, pa virsu kārto lazanjas plāksnes, atkal uzlej gaļas mērci un tai pāri — Bešamela mērci. Attiecīgi tai virsū lazanjas plāksnes, gaļu, Bešamela mērci un atkal lazanjas plāksnes. Kopumā izveido trīs šādas kārtas.
7
Virskārtā uzklāj Bešamela mērci. Cep180 grādos 20-30 min. Brīdi pirms lazanjas gatavības uzkaisa tai pāri sarīvētu sieru. Lai labi garšo!

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni