foto: Shutterstock.com
Gaļas ēdieni
2015. gada 9. septembrī, 06:01

Cūkgaļas rulete ar ribiņām

Šī recepte noderēs gatavojoties jebkura mēroga svinībām. Rulete ir baudāma gan kā siltais ēdiens, gan arī kā aukstā uzkoda.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Gaļu iegriezt gar ribiņām, lai veidojas kabata. Baziliku un piparmētras sasmalcināt. Kabatiņu piepilda ar sasmalcinātiem zaļumiem (mazliet atstājot virsmas iesmērēšanai) un bekonu. Kaulus ar nazi notīrīt no plēvēm. Gaļu kārtīgi saspiest kopā un apsiet ar diegu. Atlikušos zaļumus sajukt ar sāli un iesmērēt gaļas virsmu, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem. Gaļu pārlikt dziļā cepešpannā, tur pat ielikt lauru lapas, rozmarīnu, timiānu. Baltvīnu sajaukt ar medu un sinepēm un apliet gaļu.

2

Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Pēc pirmām 10 min. gaļu apliet ar mērci, kas ir pannā un apsegt ar folliju. Pēc 40 min. folliju noņemt, apliet gaļu vēlreiz un turpināt cept vēl 30 min, ik pa 10 min aplejot ar mērci.

3

Gaļu pasniedz ar vārītiem vai ceptiem dārzeņiem un mērci.