OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2015. gada 2. martā, 20:11

Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē

Marokāņu virtuve un maltīšu kultūra tiek uzskatīta par vienu no daudzveidīgākajām pasaulē. Tajā vērojami berberu, spāņu, franču, arābu, portugāļu, korsikāņu, mauru, tuvo austrumu, Vidusjūras un Āfrikas kultūru ietekmes un elementi. Taču izmēģiniet šo recepti un noteikti teiksiet - šis ēdiens ir arī manā gaumē!

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs. Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs. Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas. Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas.

2

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas. Pievienot sīpolus, ķiplokus, burkānus un selerijas un visu apcept. Pieliet buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, garšvielas un sautēt apm. 20 min. Pašās beigās pievienot pupiņas, sāli pēc garšas un sautēt vēl pāris minūtes.

3

Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Klāt var pasniegt rīsus vai svaigu maizi.