Gaļas ēdieni
2014. gada 7. decembrī, 20:59

Cūkgaļas karbonāde ābolu mērcē

Ābolos nav holesterīna, tajos ir maz tauku un nātrija, turklāt tie ir lielisks kālija avots. Bet saprotams, ne mazāk svarīga pie ābolu izvēles ir to garša. Šīs receptes pagatavošanai rekomendējam izmantot kādu no skābajām ābolu šķirnēm.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Sīpolu sagriezt ripiņās. Āboliem izgriezt serdes un sagriezt tos daiviņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ābolu daiviņas. Noņemt tās no pannas un pārlikt uz šķīvja. Tajā pašā pannā apcept sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot ābolu sulu sajauktu ar miltiem un uz lēnas uguns sautēt apm. 1 min, kamēr mērce sabiezē. Pievienot ābolu daiviņas, visu apmaisīt un uguni izslēgt.

2

Gaļu kārtīgi izklapēt. Pannā uzkarsēt eļļu ar rozmarīnu un izcept karbonādes. Pārkaisīt jau gatavas karbonādes ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

3

Gaļu pasniedz siltu pārlejot ar ābolu mērci.