Sīpolus nomizo, ieliek katlā citu pie cita un pārlej ar vīnu, pievieno anīsu, krustnagliņas. Uzvāra, uzliek vaku un uz mērenas uguns sautē 15 min. Sīpolus izņem no katla un mazliet atdzesē. Izņem arī krustnagliņas un anīsu.
Nomizotus ķiplokus smalki sakapā un samaisa ar malto gaļu, rīsiem, olu, 1 ēd.k. majorānu, sāli un pipariem. Ar karoti izdobj sīpolus, atstājot tikai divas ārējās kārtas, un piepilda ar malto gaļu. No atlikušās gaļas izveido mazas frikadeles.
Vīna novārījumu uzvāra kopā ar buljonu, ieliek pildītus sīpolus un pievieno frikadeles. Uzliek vāku un uz lenas uguns sautē apmēram 20 minūtes.
Mērcē iemaisa skābo krējumu. Noņem no uguns, pieber sāli un piparus. Pirms pasniegšanas pārkiasa ar atlikušo majorānu.
Avots - "Pasaules virtuve"