foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 9. martā, 12:00

Piecu graudu pārslu kotletes

Veselīgas kotletes, ko pasniegt ar skābo krējumu un salātiem vai biezpienu un zaļumiem.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Seleriju un burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sasmalcini. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, kamēr zeltains, pievieno ķiploku, seleriju un burkānu, pasautē 3–4 minūtes, pievieno dārzeņu buljonu, uzvāri un iemaisi pārslas. Ļauj vēlreiz uzvārīties un noņem no uguns. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.

2

Masai ļauj atdzist, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, izmaisi, miltus liec tikai tad, ja masa ir par mīkstu, lai veidotu. Ar mitrām rokam veido kotletes un cep 4–5 minūtes no katras puses, kamēr zeltainas brūnas.