foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 30. aprīlī, 12:00

Rīsi ar sēnēm un spinātiem

Mums ierastie rīsi austrumnieku gaumē. Ja baidies no neparastām garšām garšvielas vari nepievienot, taču kurkumas šķipsnu gan pieber, tā ēdienam dos patīkami siltu dzeltenu krāsu.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Lielā pannā liec sviestu un tajā apcep sīpolu ar ķiploku. Pievieno sēnes un cep līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno garšvielas un pacep vēl 2 minūtes.

2

Pievieno rīsus, buljonu un citrona sulu. Samaisi, uzliec vāku un turpini vārīt 15 minūtes, līdz rīsi sasūkuši visu šķidrumu.

3

Pievieno sasmalcinātos spinātus un citronu sulu. Uzliec vāku un pasautē vēl 2 minūtes.