piektdiena, 26. aprīlis
Shutterstock

Rīsi ar sēnēm un spinātiem

Sastāvdaļas
  • 2 sīpoli, smalki sagriezti
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 50 g sviesta
  • 150 g sēnes, sagrieztas mazākos gabaliņos
  • 250 g basmati rīsu
  • ½ citrona, sula un miziņa
  • 450 ml dārzeņu buljona
  • 200 g spinātu, rūpīgi nomazgāti un sagriezti
  • 4 krustnagliņas
  • 4 kardamona pākstis
  • 0,5 tējk. kurkumas pulvera
Mums ierastie rīsi austrumnieku gaumē. Ja baidies no neparastām garšām garšvielas vari nepievienot, taču kurkumas šķipsnu gan pieber, tā ēdienam dos patīkami siltu dzeltenu krāsu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Lielā pannā liec sviestu un tajā apcep sīpolu ar ķiploku. Pievieno sēnes un cep līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno garšvielas un pacep vēl 2 minūtes.
2
Pievieno rīsus, buljonu un citrona sulu. Samaisi, uzliec vāku un turpini vārīt 15 minūtes, līdz rīsi sasūkuši visu šķidrumu.
3
Pievieno sasmalcinātos spinātus un citronu sulu. Uzliec vāku un pasautē vēl 2 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni