Rīsi ar sēnēm un spinātiem
Sastāvdaļas
- 2 sīpoli, smalki sagriezti
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 50 g sviesta
- 150 g sēnes, sagrieztas mazākos gabaliņos
- 250 g basmati rīsu
- ½ citrona, sula un miziņa
- 450 ml dārzeņu buljona
- 200 g spinātu, rūpīgi nomazgāti un sagriezti
- 4 krustnagliņas
- 4 kardamona pākstis
- 0,5 tējk. kurkumas pulvera
Mums ierastie rīsi austrumnieku gaumē. Ja baidies no neparastām garšām garšvielas vari nepievienot, taču kurkumas šķipsnu gan pieber, tā ēdienam dos patīkami siltu dzeltenu krāsu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Lielā pannā liec sviestu un tajā apcep sīpolu ar ķiploku. Pievieno sēnes un cep līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno garšvielas un pacep vēl 2 minūtes.
2
Pievieno rīsus, buljonu un citrona sulu. Samaisi, uzliec vāku un turpini vārīt 15 minūtes, līdz rīsi sasūkuši visu šķidrumu.
3
Pievieno sasmalcinātos spinātus un citronu sulu. Uzliec vāku un pasautē vēl 2 minūtes.