foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 2. martā, 10:04

Sarkanvīnā sutināti sarkanie kāposti

Kāposts ir viens no pieejamākajiem un lētākajiem Latvijas dārzeņiem, no kura pagatavot dažādus garšīgus ēdienus, kas nemaz nelīdzinās kādreiz skolas virtuvē ēstajai pārvārīto kāpostu zupai. Šajā ēdienā lieliski var izmantot pārpalikušu karstvīnu. Izcila piedeva cepetim.

Pagatavošana

90 min8 porcijas
1

Kāpostu sagriez strēmelēs un sīpolus ripiņās. Katlā izkausē sviestu vai ielej eļļu un tajā 4–5 minūtes cep sīpolus. Pievieno cukuru, rozīnes un cep vēl 3 minūtes, līdz sīpoli sāk karamelizēties.

2

Liec katlā kāpostu un maisot cep 2 minūtes. Pievieno apelsīnu sulu, vīnu, kanēļa standziņu, krustnagliņas, sāli un maltos piparus.

3

Uzliec katlam vāku un sutini kāpostus apmēram stundu (ja vēlies mīkstākus, sutini ilgāk). Tad noņem vāku un uz mazas uguns sutini vēl 10–15 minūtes, lai iztvaiko liekais šķidrums.