Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu un zirnīšu sautējums ar zaļumiem

Sastāvdaļas
  • 300 g izlobītu zaļo zirnīšu
  • 10 vidēju jauno burkānu
  • 4 šalotes sīpoliņi
  • 3 ēdk. saldā krējuma
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapātu diļļu
  • 1 ēdk. sakapātu piparmētru
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, malti pipari
Piparmētras un sīpoli piešķir sautējumam svaigu un mazliet pikantu garšu, bet klasiskajā variantā var iztikt arī bez tiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus burkānus sagriez ripiņās, sīpolus sakapā. Katlā sakarsē eļļu un sviestu. Ieber burkānus un uz mērenas uguns apsautē.
2
Pievieno sīpolus, sāli un piparus un turpini sautēt vēl 10–15 minūtes.
3
Pievieno zirņus un 2 ēdk. ūdens un sautē vēl 5 minūtes. Pievieno dilles, piparmētras un krējumu un uzvāri.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni