Burkānu un zirnīšu sautējums ar zaļumiem
Sastāvdaļas
- 300 g izlobītu zaļo zirnīšu
- 10 vidēju jauno burkānu
- 4 šalotes sīpoliņi
- 3 ēdk. saldā krējuma
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sakapātu diļļu
- 1 ēdk. sakapātu piparmētru
- 1 ēdk. sviesta
- sāls, malti pipari
Piparmētras un sīpoli piešķir sautējumam svaigu un mazliet pikantu garšu, bet klasiskajā variantā var iztikt arī bez tiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus burkānus sagriez ripiņās, sīpolus sakapā. Katlā sakarsē eļļu un sviestu. Ieber burkānus un uz mērenas uguns apsautē.
2
Pievieno sīpolus, sāli un piparus un turpini sautēt vēl 10–15 minūtes.
3
Pievieno zirņus un 2 ēdk. ūdens un sautē vēl 5 minūtes. Pievieno dilles, piparmētras un krējumu un uzvāri.