Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Saldskābie dārzeņi ar riekstiem

Sastāvdaļas
  • 120 g rozetēs sadalītu brokoļu
  • 120 g šķēlītēs sagrieztu šampinjonu
  • 120 g rupjās strēmelēs sagriezta pakčoja
  • 2 mazi cukīni
  • 2 prāvi burkāni
  • 2 sīpoli
  • 60 g zemesriekstu
  • 2 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. augu eļļas
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 ēdk. rīsu etiķa
Pakčoja vietā var izmantot arī Ķīnas kāpostu cietāko, balto daļu, savukārt zemesriekstu vietā der gan apgrauzdēti valrieksti, gan lazdu rieksti. Asākai garšai daļu eļļas var aizstāt ar čili eļļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītus burkānus, cukīni un sīpolus sagriez plānās šķēlītēs. Riekstus apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām.
2
Vokpannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un maisot cep 1–2 minūtes.
3
Pievieno burkānus, brokoļus un cukīni un maisot cep kādas 2 minūtes.
4
Pievieno šampinjonus, pakčoju, cukuru, etiķi un sojas mērci un maisot sautē vēl 1–2 minūtes.
5
Pārkaisi ar riekstiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni