Dārzeņu ēdieni
2024. gada 26. martā, 10:00

Kartupeļu-skābētu kāpostu pankūkas

Skābi kāposti ir dabisks C vitamīna avots. Tajos nav tauku. 100 gramos ir apmēram 20 miligrami šā vitamīna. Kāpostos esošā dabiskā pienskābe, kas rodas skābēšanas laikā, labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas traktu. Un vēl un vēl, tā varētu turpināt. Tāpēc, iesakam jums vēl vienu pārbaudītu recepti. Iepriecinat sevi un citus!

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves. Kāpostus sagriež smalkāk un sajauc ar kartupeļiem. Pievieno olas, sasmalcinātus kiplokus, miltus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa. Uz 10 min. mīklu atliek malā.

2

Pa to laiku gatavo mērci. Puravu (balto daļu) sagriež uz pusēm un izskalo smiltis. Tad puravu sagriež plānās šķēlītēs, pievieno krējumu, pēc garšas sāli un samaisa.

3

Pannā uzkarsē eļļu. Ar karoti liek mīklu uz pannas un cep zeltaini-brūnas pankūkas no abām pusēm.

4

Pankūkas pasniedz ar krējuma-puravu mērci.