Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Baklažānu un tomātu salāti ar garšaugiem

Sastāvdaļas
  • 1 liels baklažāns, sagriezts četrās daļās gareniski un pēc tam gabalos m
  • 250 g mazie ķiršu tomātiņi
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • azs saišķis piparmētru un pētersīļu, lapas rupji sagrieztas
  • Mērcei:
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • ½ citrona sula
  • 1 ēdk. balzāmetiķa
  • 1–2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • šķipsniņa malta koriandra
Šos ķiplokainos salātus vislabāk pasniegt, kamēr tie vēl silti, jo auksti nav garšīgi. Daudz C vitamīna!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Saber baklažāna gabaliņus caurdurī. Pārkaisi tos ar sāli, uzliec virsū šķīvi vai bļodu un smagumam vēl konservu kārbu. Noliec malā uz 30 minūtēm, līdz daļa sulas ir iztecējusi. Pa to laiku pagatavo salātu mērci, samaisot visas mērces sastāvdaļas. Noliec mērci pagaidām malā.
2
Nospied baklažāniem sulu un notīri sāli. Pannā ar biezu dibenu uzkarsē olīveļļu un apcep baklažānu gabalus uz nelielas uguns, līdz tie no abām pusēm zeltaini brūni. Tā kā baklažāni ātri uzsūc eļļu, svarīgi cept tos uz nelielas uguns, lai tie kļūtu mīksti un apbrūnētu, bet nebūtu vajadzības liet klāt papildu eļļu.
3
Saber baklažānu gabalus seklā bļodā un turi siltumā. Saber pannā tomātiņus un maisot cep īsu brīdi, lai tie kļūtu mazliet mīksti un nedaudz apceptos, tad liec tos bļodā klāt baklažāniem. Pieber svaigos garšaugus un pārlej visu ar mērci. Uzmanīgi apmaisi un pasniedz galdā.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni