foto: Shutterstock
Saber baklažāna gabaliņus caurdurī. Pārkaisi tos ar sāli, uzliec virsū šķīvi vai bļodu un smagumam vēl konservu kārbu. Noliec malā uz 30 minūtēm, līdz daļa sulas ir iztecējusi. Pa to laiku pagatavo salātu mērci, samaisot visas mērces sastāvdaļas. Noliec mērci pagaidām malā.
Nospied baklažāniem sulu un notīri sāli. Pannā ar biezu dibenu uzkarsē olīveļļu un apcep baklažānu gabalus uz nelielas uguns, līdz tie no abām pusēm zeltaini brūni. Tā kā baklažāni ātri uzsūc eļļu, svarīgi cept tos uz nelielas uguns, lai tie kļūtu mīksti un apbrūnētu, bet nebūtu vajadzības liet klāt papildu eļļu.
Saber baklažānu gabalus seklā bļodā un turi siltumā. Saber pannā tomātiņus un maisot cep īsu brīdi, lai tie kļūtu mazliet mīksti un nedaudz apceptos, tad liec tos bļodā klāt baklažāniem. Pieber svaigos garšaugus un pārlej visu ar mērci. Uzmanīgi apmaisi un pasniedz galdā.