Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu klimpas, saceptas ar karsti kūpinātu lasi un spinātiem

Sastāvdaļas
  • ½ kg ņoku
  • 400 g (1 paka) mazu spinātu lapiņu
  • 300 g karsti kūpināta laša
  • 200 g svaigā krēmsiera (bez piedevām)
  • 75 g Parmas (vai kāda cita cietā) siera, sarīvēta
  • 75 g diļļu
  • 2 citronu sula un smalki rīvēta miziņa
  • sāls un pipari pēc garšas
Tagad veikalā iespējams iegādāties itāļu tradicionālās kartupeļi klimpas ņokus (itāliski – gnocchi) – tie ir samērā lēti, turklāt ātri uzvārāmi: sajauc ar tomātu mērci vai pesto, pārkaisi ar rīvētu sieru, un maltīte gatava! Protams, ņokus vari pagatavot arī pati, un tad pa porcijām sasaldēt, lai izmantotu brīdī, kad ātrām vakariņām nekā cita nav pie rokas.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Uzvāri katliņā ūdeni, kam pievienota šķipsna sāls. Spinātu paku pāris vietās sadursti, ieliec mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm. Ja nelieto mikroviļņu krāsni, aplej spinātus ar verdošu ūdeni.
2
Ieliec krēmsieru katliņā, pievieno citrona sulu un smalki sarīvētu miziņu, sakapātas dilles, sāli un piparus. Uz mazas uguns izkausē krēmsieru, pastāvīgi maisot, pēc tam pievieno spinātus un nelielos, taču ne pārāk sīkos gabaliņos sagrieztu lasi.
3
Vārošā ūdenī ieliec ņokus un vāri 3 minūtes. Nolej ūdeni un pārlej ar laša mērci. Liec cepamformā, pārber ar rīvēto sieru un uz 3–5 minūtēm cep karstajā cepeškrāsnī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni