Roasted potatoes with garlic and thyme, selective focus
Roasted potatoes with garlic and thyme, selective focus
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 29. septembrī, 09:07

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un citronu

Ideju noskatīju Džeimija Olivera raidījuma. Tur tik garšīgi tas izskatījās, ka nolēmu pamēģināt! Lai jūs nemulsina citrona mizas, tās nemaz nejūt, bet aromāts no viņiem ir burvīgs. Pāris ķiploku daiviņas es tomēr notīrīju, pirms cepšanas, bet pēc manām sajūtām, tas nemaz nebija vajadzīgs. Ķiploki sanāk kā krāsnī cepti, no kuriem pēc tam pašu ķiploku var kā pastu izspiest ārā.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kartupeļus kārtīgi nomazgāt vai nomizot, sagriezt četrās daļās, novārīt salītā ūdenī apm. 15 minūtes. Kartupeļus nokāst. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā kartupeļus. Pievienot ķiploku daiviņas (netīrītas), citrona miziņas loksnes un timiānu. Cept minūtes 15-20, ik pa brīdim apmaisot. Pasniedz siltus.