sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Marinēti puravi ar ingveru

Sastāvdaļas
  • 1 kg notīrītu puravu (tikai baltā un gaišzaļā daļa)
  • 5–7 cm liels ingvera saknes gabaliņš
  • 500 ml ūdens
  • 250 ml maiga baltvīna etiķa
  • 2 kaltētas sarkanās čili pākstis
  • 2 lauru lapas
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. sinepju sēklu
  • 1 tējk. melno piparu graudiņu
  • 1 tējk. krustnagliņu
  • 1 tējk. sāls
Puravi pieder pie aukstummīļiem, tos var turēt dobē līdz salam un vēl ilgāk – atkarībā no šķirnes pat līdz pavasarim. Taču, ja tādas iespējas nav un ir gadījies tikt pie lielāka daudzuma puravu, atliek vien ķerties pie to konservēšanas. Puravi ir ne tikai piedeva citiem produktiem un ēdieniem, bet arī laba izejviela garšīgām konservētām mērcēm un biezeņiem. Tos var marinēt gan vienus pašus kopā ar garšvielām, gan ar citiem dārzeņiem, īpaši burkāniem, tādā pašā marinādē, kā mēdz marinēt gurķus.

Pagatavošana

1
Nomizotu ingveru sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Čili pākstis salauz parupjos gabaliņos.
2
Puravus sagriez rupjos gabalos, ar putu smeļamo karoti uzmanīgi ieliec verdošā sālsūdenī un blanšē 1–2 minūtes. Izņem laukā un pārliec sagatavotās burkās.
3
Katrā burkā ieber ingvera šķēlītes, piparus, krustnagliņas, sinepju sēklas, salauzītas lauru lapas un čili.
4
Uzvāri ūdeni ar cukuru un sāli un pārlej puraviem.
5
Burkām uzliec vāciņus un pasterizē kādas 20 minūtes (0,5 l burkas) 80 grādu temperatūrā. Aizvāko.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni